Blogopmaak

Ja en nu? Kunnen wij Europa niet uit! Hoe toevallig is het dat wij IJsland als plan hebben op het moment dat wij Europa niet uit kunnen voor een verre reis.

info@digitalnomadbear.com

Ja en nu? Kunnen wij Europa niet uit!


Hoe toevallig is het dat wij IJsland als plan hebben op het moment dat wij Europa niet uit kunnen voor een verre reis. Amerika was eerst onze bestemming. Met het bekijken van de offerte die we hadden aangevraagd, inclusief camper en campingplaatsen klopte er iets niet aan deze reis. Gek eigenlijk wat je gevoel kan doen in het plannen van een verre reis. Nee, Amerika gaat het niet worden. Wij hebben geen goed gevoel bij de offerte en de route zoals aangegeven. Ok, Amerika eind juli toch maar niet, he wacht eens even? JA! We gaan naar IJsland! Hoe fijn is het dat wij IJsland hadden staan voor juli 2020! 

Geen verre reis, maar een keertje Europa. Voor het eerst!
Toeval? Goed een eigen gevoel! Toen kwam corona. Amerika ging op slot en IJsland gaf geen goed reisadvies. Oeps en nu? Nu duimen dat IJsland een goed reisadvies krijgt voordat onze vakantie begint. Een week voor de schoolvakanties ging IJsland op groen. Onze regio viel heel erg gunstig! Als eerste kreeg onze regio vakantie! Nog mooier dat we alles zelf hadden geboekt via Booking.com. Hierdoor konden we alles nog wijzigen. Joehoe! Gebruik van maken! Nu konden we onze reis verplaatsen van eind juli naar begin juli! Vrijheid is dat! TOP! 4 juli kunnen wij al weg, hier gaan wij alles op inzetten. Voor de drukte uit. Spannend!


Hahaha en alles blijkt nog een stuk goedkoper dan eind juli. Kunnen we vertrekken? Het kinderboek was al binnen. Wanneer we op reis gaan zoeken we vaak een aansluitend kinder- of jeugdboek over de bestemming om mee te nemen. Deze keer hadden we een boek over de papegaaiduiker, 'Pieter de papegaaiduiker'. Een lievelingsdier van mij. Hoe mooi kan het zijn om dit boek mee te nemen en dan eentje in het echt te ontmoeten? Kunnen we dit regelen?


Bij aankomst op de luchthaven hebben we alleen een PCR-test nodig maar je mag verder reizen. Geen probleem voor ons, we willen graag gaan! Jeetje wat fijn dat we kunnen vertrekken! De weersomstandigheden zien er ook gunstig uit, zelfs warm voor IJslandse begrippen. Hoe heerlijk kan het zijn, we gaan op reis! Heel veel zin in!


De reis ging voorspoedig, de testen waren negatief en snel binnen.

Wat al snel opvalt is dat sauna liefhebbers hier op hun plek zijn. Zo ook zwemliefhebbers, ja juist, ook kinderen vermaken zich hier prima.

Onderweg kun je na een mooie wandeling heerlijk genieten van een verwarmde waterbron, TOP zeg! Mooi om zo met kinderen te wandelen richting een unieke zwem locatie, met schitterend uitzicht. Soort beloning halverwege en terug een voldaan gevoel. Met onderweg nog hier en daar een obstakel om te klimmen en de uitdaging aan te gaan. Over een beekje heen met aan het einde nog steeds droge voeten! Lekker van het pad af, vaak is er geen duidelijk pad, ideaal. Is het water onderweg op uit de drinkbekers, deze kun je onderweg uit de bergen weer bijvullen, heerlijk fris water. Superleuk voor kinderen om te doen. Ontdekken!


De openbare zwembaden zijn ook een uitkomst om 's morgens vroeg mee te starten voordat je een iets langere autorit gepland hebt staan. Iedereen heeft dan al wat actie gehad en daarna even wat rust om na te genieten van de lol tijdens het zwemuitje. Met vele leuke glijbanen.


Tijdens onze reis was ik jarig en stond er een leuke activiteit en overnachting gepland. Zelf wist ik wel hoe onze reis eruitzag. Ik had alleen niet helemaal door dat precies op mijn verjaardag wij in de buurt van de papegaaiduikers zouden verblijven. Jeetje wat een locatie zeg, met jacuzzi en een te mooi uitzicht. 's Avonds na ons heerlijke diner konden wij richting de papegaaiduikers, het beste moment om deze dieren te kunnen spotten. We hadden ons warm aangekleed, aangezien deze locatie iets noordelijker ligt was het een stuk kouder in de avond dan op de vorige locaties. Wat een ontmoeting met deze heerlijk vrolijk gekleurde snaveltjes en pretoogjes! Ik heb een half uur bij de eerste diertjes gestaan. Terwijl er verder op nog veel meer te zien waren. Ik was zo onder de indruk van deze dieren. In het echt zijn ze nog veel liever en vrolijker. Hierna konden wij iets verder op, nog veel meer vrolijke te lieve diertjes bekijken maar dan in actie. Vanuit het water te snel vliegend richting een rond holletje in de bergen. Wat een snelheid hebben ze en met deze snelheid verdwijnen ze heel gemakkelijk in het rondje, de opening van hun nest welke te zien is in de bergen. Mooi spel om naar te kijken, zo zie je ook hier en daar een paar papegaaiduikers stil zitten. Fijn om zo goed te kunnen zien hoe deze dieren er in het echt uit zien. Wat een beleving! Mooie ervaring erbij, echt een TOP cadeau op mijn verjaardag in IJsland.


Ben je benieuwd geraakt? Of wil je iets vragen?

Gezellig, laat het weten via info@digitalnomadbear.com en of via het contactformulier https://www.digitalnomadbear.com/contact-shop.

Ben jij weleens in IJsland geweest? Hoe was jouw ervaring? Heb jij nog tips? Dan hoor ik het graag! Lees hieronder ons reisverslag!

Amsterdam, (Schiphol Airport) - Reykjavík, (Keflavik Airport)


Onze route start in Keflavík


Hotel Tjarna Keflavik Airport - https://tjarnahotel.is

Vanaf de luchthaven konden we lopend naar onze autoverhuurder station, vanuit hier was het nog een klein stukje rijden naar Hotel Tjarna. Fijn eenvoudig hotel om je reis te starten. Geen lange autorit na onze vlucht richting IJsland.

Blue Lagoon in Grindavík - https://www.bluelagoon.com/


Aanrader voor onderweg richting de volgende bestemming. Wat een beleving en lekker even ontspannen tijdens je reis. Een luxe geothermisch resort. Onderweg hiernaar toe zijn er vele plekken om even te stoppen en door heen te wandelen. Krýsuvík, een adembenemend gebied van geothermische verschijnselen, bruist van hete bronnen. Ook staat er een brug tussen continenten over de kloof tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen.

Selfoss Lambastadir Guesthouse - https://lambastadir.is


Jeetje wat is dit een heerlijke plek met kinderen om te zijn. Veel dieren in de wei en om het verblijf heen. Zo konden de kinderen wanneer we bij het verblijf aanwezig waren steeds even de twee paarden voeren. Hier konden ze naar toe wandelen door over een aantal plankjes en slootjes te wandelen. Onder de wandeling kwamen ze bij losliggend gras en namen ze alle twee een flinke berg mee om deze bij aankomst aan de paarden te voeren. Echt een activiteit om naar uit te kijken wanneer we weer terugkwamen of wakker werden. Ze bleven heen en weer lopen. Mooi zeg!

Hveragerði  Ölverk Pizza & Brewery - https://www.olverk.is/


Ölverk Pizza & Brewery ligt in het hart van de beroemde Gouden Cirkel in de stad Hveragerði. Toen we hier na een lange wandeling om 17:00 uur binnen kwamen zat het al helemaal vol. Wachtend aan de bar vroegen we of het ook mogelijk was om aan de bar te eten. Gelukt, konden we een eigen gebrouwen biertje drinken aan de bar en de kinderen konden buiten krijten met stoepkrijt wachtend op een steenoven heerlijke pizza. TOP locatie!

Black Beach Suites - https://blackbeachsuites.is


Hier kwamen we helemaal tot rust! Zo bleef ik weer teruggaan naar buiten om voor ons verblijf te zitten. Lekker op de grond zittend de locatie ervaren en het uitzicht in mij op te nemen. Met een kop koffie 's morgens zat ik hier weer te genieten van het weidse uitzicht. Te mooi! Alleen al de ervaring met het zwarte strand en het gezellige eettentje vooraan bij het strand. Waar je Fish & Chips kunt bestellen is echt een mooie aanvulling aan je verblijf hier. Met verbazing liepen we na een heerlijk avondmaal over het zwarte strand met onze blotevoeten. De meiden gingen gelijk aan de slag met de zwarte steentjes om iets te bouwen.

Obstakels, klim momenten en springen over beekjes richting een verwarmde openlucht zwemplek. Mooi om zo een lange wandeling te maken.

Skaftafell 3 Hour Glacier Walk - https://melrakki.com/skaftafell-glacier-hike/


Dit kleine team van Katerina en Oddur, twee gletsjergidsen met een passie om unieke ervaringen met je te delen. Ze geven je een mooie persoonlijke gletsjertocht met veel informatie over het leven in IJsland. Vriendelijk team en gezellig met kinderen. Ze waren erg geduldig en gaven steeds extra uitleg wanneer nodig. Wij hadden de gletsjer voor ons zelf. Er stond maar één jeep onderaan de gletsjer en dat was ons vervoer hiernaartoe, heel speciaal om in 2020 IJsland te mogen ervaren. Wat een rust met weids uitzicht!


Jökulsárlón Gletsjermeer Amphibian Boat Tour - https://icelagoon.is/


Het gletsjermeer ligt dicht bij snelweg nummer één en er wordt gezegd dat het een van de grootste natuurwonderen van IJsland is.

Seydisfjordur mooie plaats om doorheen te rijden richting je volgende bestemming.

Milk Factory - https://milkfactory.is/


Prima verblijf met overheerlijke koffie en fijne bedden. De familiekamer heeft twee verdiepingen. The Milk factory is een sfeervol pension in de kustplaats Höfn. Extra leuk en lekker om hier langs te gaan bij Íshúsið Pizzeria - https://ishusidpizzeria.is/#location. De kinderen hadden een parcours op een klimmuur bedacht en gingen op en neer met zijn tweetjes.


Zwembad Höfn Swimming Pool - https://www.hornafjordur.is/thjonusta/ithrottir-og-tomstundir/sundlaug/


Zwembad met glijbanen, bubbelbaden en stoomcabine. Heerlijk na een dag wandelen of juist al vroeg in de ochtend als start van de dag. Vlak voor een langere autorit naar de volgende bestemming. Top! De zwembaden zijn ook allemaal verwarmd. Zo ga je in IJsland juist even uit het water om af te koelen.


Borgarfjordur Eystri Blabjorg Guesthouse - https://blabjorg.is/


Wil je tot rust komen na je autorit en lekker ontspannen. Bij aankomst konden we meteen gebruik maken van de jacuzzi inclusief drankjes en een mooi uitzicht. Hierna waren we helemaal relaxed om de Papegaaiduikers te ontmoeten! Aanrader om met kinderen te doen, wat een ervaring zeg. Deze dieren zijn zo mooi om te bekijken. Alleen al om de ronde openingen te zien in de bergen en de beweging welke de papegaaiduikers maken! Heerlijk! Bovendien heeft de haven de beste toegang tot papegaaiduikers in IJsland, waar je de vogels vanaf een afstand van twee meter kunt observeren.

Seal watching on horseback - https://www.huseyfarm.is/en/riding-tours


Paardrijtochten, deze tour is ideaal voor zowel beginners als ervaren ruiters. Onze dochters zijn ervaren ruiters en wij de ouders beginners. Haha, wat een ervaring! Ik begrijp nu wel beter waarom de meiden het paardrijden zo leuk vinden. Doen tijdens een verblijf in IJsland!


Mývatn Vogafjós Farm Resort - https://www.vogafjosfarmresort.is/


Tijdens je diner zit je tussen de koeien te eten. De stal naast het restaurant heeft een groot raam. Zo krijg je het gevoel dat de koeien bij je staan. Ook kun je even naar de kalfjes en koeien toe. De kinderen vonden dit erg gezellig. In deze omgeving bij Mývatn in het noorden zijn er genoeg wandelroutes te vinden richting een pseudokrater ook wel een schijnvulkaan genoemd.

Akureyri Saeluhus Apartments & Houses - https://www.saeluhus.is/en


Stijlvolle studio met balkon en jacuzzi. Zo konden wij tijdens een kleine regenbui heerlijk genieten in de jacuzzi.

Een van de weinige momenten dat het ging regenen. Ook de laatste dag in Reykjavik heeft het geregend verder was het erg warm tijdens ons verblijf in IJsland. Ook voor de IJslanders was het erg warm voor de maand juli.


Zwembad Sundlaug Akureyrar - https://www.visitakureyri.is/is/moya/extras/allt-sem-thu-oskar-ther/swimming-in-thermal-pools


Hier hebben we veel lol gehad tijdens ons vroege zwemuitje voor een lange autorit. Vooral in de trechter glijbaan was het een beleving. Je moest echt even bijkomen en weer ontdekken waar je was tijdens het verbindingsstukje van de glijbaan uitkomend in de trechter om zo weer verder te glijden. Erg grappig om zo de dag te starten. Hierna valt de autorit ook mee. Lekker eerst de energie kwijt en daarna uitrusten in de auto tijdens het rijden naar de volgende bestemming. Zo lag elke keer onze zwemoutfit klaar, onderweg zijn er ook genoeg momenten om even te plonsen in de natuur in een verwarmde waterbron. Te veel lol wanneer een andere automobilist even stopte langs de weg, vanwege het zien van een bloot bovenlichaam. Anders waren deze mensen waarschijnlijk zo voorbij deze mooie warmwaterbron gereden. Deze plekken zijn niet te zien vanaf de autoweg. Van tevoren is het leuk om deze plekken alvast op te zoeken. Met het idee om deze plekken te bezoeken tijdens je verblijf in IJsland. Ik noem IJsland dan ook Saunaland. Ben je gek op de sauna, dan kun je hier extra genieten!



Grundarfjörður Kirkjufell Guesthouse and Apartments - https://guesthousekirkjufell.is/


Kirkjufell is de meest gefotografeerde berg van het land. In het plaatsje Grundarfjörður. Hier kun je mooi op de berg even genieten van een zelf meegenomen boterhammetje tijdens de lunch. Zo zijn hier ook vele watervallen te bezichtigen. Superleuk om een dam te bouwen en proberen zo droog mogelijk naar de overkant te komen. Vele beekjes komen naar beneden vanuit de watervallen. Zo gingen er twee naar boven klimmend voor de waterval en de andere twee bleven beneden spelen met de dam en steentjes heerlijk in de natuur. Zo hebben wij ook vele paardenbloemen uitgeblazen. Lekker even in het moment. Klimmend en springend. Het appartement was ook erg fijn om even zelf te koken en tussen door spelletjes te spelen en op tijd naar bed te gaan. Hier hadden we ook heerlijk de ruimte voor. Fijn appartement! Mooie omgeving.

Keflavík Airport Hotel Aurora Star - https://hotelairport.is/


Via Reykjavik reden we naar het hotel Aurora Star. In Reykjavik was het restaurant waar we graag wilde lunchen gesloten, oeps! Zo kwamen we uit bij een heerlijk viskraampje bij de haven. Hier konden we net voor sluitingstijd nog een Fish & Chips bestellen. Net na een flinke regenbui konden we even droog buiten lunchen. Zo werden er een paar klapstoeltjes voor ons droog gemaakt om te zitten. Erg gezellig om zo toch even te kunnen lunchen en te kletsen met de eigenaren van het kraampje. Zo kwamen wij later op de dag ook bij een heel sfeervol café terecht, hier konden we een warme chocomel drinken met een stukje (lees groot stuk) chocoladetaart om te delen. Het toilet was net een scène uit de star wars film. Een spannende belevenis. Van schrik was de drang om te plassen verdwenen, haha! Erg leuk om Reykjavik zo op de laatste dag mee te pakken. De kinderen konden hier mooi over de lange kleurrijke hinkelbaan door de stad heen. De regen maakte het voor ons niet minder leuk. Onze reis was al geslaagd en zo konden we extra genieten ook van deze regenachtige laatste dag in IJsland.



Reykjavík, (Keflavik Airport) - Amsterdam, (Schiphol Airport)


Ben jij weleens in IJsland geweest? Heb jij nog tips?

Geef het door via info@digitalnomadbear.com of laat een reactie achter via de contact pagina
https://www.digitalnomadbear.com/contact-shop
! Vragen zijn ook welkom! Of in het IJslands, Velkominn!


Groeten,

Digital Nomad Bear

Cenote bezoeken, jeetje wat een paradijs ervaring. Zonneschijn licht effecten in de cenote. Groene
10 mei, 2022
Cenote bezoeken, jeetje wat een paradijs ervaring. Zonneschijn licht effecten in de cenote. Groene slingerplanten van bovenaf hangend naar beneden. Een wow effect zo verbazingwekkend mooi te zijn op deze plek. Slingerend over het water voor een plons ervaring. Bijzonder koud dat dan weer wel, brr. Mexico beleven en lekker aan staan.
Waar kunnen mensen jou van kennen, Jorien?  Ik zou bijna zeggen van van alles. Mensen kunnen mij ken
20 apr., 2022
Je maakte het kinderboek Digital Nomad Bear, Werelds Weids 01. Waar vind je de inspiratie voor die toffe illustraties en het verhaal? Die toffe illustraties zijn ontstaan in 2003 tijdens mijn eindexamenopdracht aan het Grafisch Lyceum te Amsterdam. Toen ontdekte ik mooie vormen door letters van het alfabet met zichzelf te verbinden. In 2017 ben ik opnieuw naar deze vormen gaan kijken en ontdekte ik door de letters A B C met zichzelf te laten verbinden er drie basisvormen ontstaan waar mee ik alle illustraties kan vormgeven en de digitale wereld van Digital Nomad Bear kan creëren. Zelf reis ik ook met drie medereizigers, Paul mijn vriend en onze dochters Yasmine (10 jaar) en Fyleine (7 jaar). Mijn eigen fijne basis. Hoe mooi is het dan dat Digital Nomad Bear drie basisvormen gebruikt om zijn hele wereld tot leven te laten komen.
12 apr., 2022
Niks voor mij! Bloggen? Echt niet! Bloggen maar! Reis ervaringen delen, met kinderen wildkamperen. W
28 mrt., 2022
Op zoek naar een wildkampeerplek per kano, tot onze ontdekking niet de ideale plek, BAH! Dit is het niet! Hier willen wij NIET wildkamperen. Allemaal supermoe, JA dat hadden ze ons al uitgelegd, 'LET OP! Denk niet we gaan zo lekker tijdens de kanotocht. Denk aan de overgang van een rivier naar een te groot meer met op het einde van de middag veel wind, golven en openvlakte'. Ja, dan opeens komt de ervaring binnen welke je eerst moet ervaren voor dat je het verhaal gaat geloven, waar de ervaringsdeskundige je voor probeerde te waarschuwen. Haha te mooi dit, we blijven mensen, gaan toch voor het doen en dan ervaren dat het toch wel zo is. Dus ja, wij allemaal te moe en nu dus geen mooie fijne wildkampeer plek GETVER! Ok, ik denk meteen zelf laten wij verder gaan, graag naar een mooie bestemming voor onze tent om te genieten van wat wij hebben ervaren deze dag en dan graag bij het kampvuur! Met het idee JA hier hebben wij naar toe gevaren. Dit is de bedoeling!
Share by: